"Колорадські стрічки" хочуть заборонити законом. Виняток - історія

Укрінформ
Член колегії МВС, народний депутат Антон Геращенко виступає за заборону георгіївських стрічок на законодавчому рівні.

Про це він написав у Фейсбуці.

"Наступного тижня я внесу до парламенту проект закону про заборону публічного використання георгіївської стрічки, як символу російської агресії проти України, крім тих випадків коли георгіївська стрічка використовувалася в символіці орденів ветеранів 2 світової війни, архівних, історичних документів, музейних експонатів та інших подібних випадків", - зазначив політик.

В якості відповідальності Геращенко пропонує значний грошовий штраф для тих, хто порушуватиме закон про заборону демонстративного носіння "колорадській стрічки".

"Хочеш публічно носити георгіївську стрічку або нацистську свастику - заплати, наприклад, 5 тисяч гривень штрафу до бюджету на лікування поранених інвалідів АТО і радій. Будуть носити вдруге - буду пропонувати арешт до 15 діб", - написав він.

На сьогодні законом демонстративне носіння георгіївської стрічки не заборонено. "Колег народних депутатів з усіх фракцій коаліції - прошу підтримати мій законопроект про заборону демонстрації в публічних місцях колорадських стрічок, нацистської та комуністичної символіки", - додав Геращенко.

Читайте також: Депутати міськради заборонили російську символіку і "колорадські" стрічки

За його словами, причиною тому стала "хамська і антиукраїнська поведінка" співробітників Запорізької міліції під час пам'ятних заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-