Порошенко спростив умови ведення бізнесу

Порошенко спростив умови ведення бізнесу

Укрінформ
Президент Петро Порошенко затвердив зміни до Податкового кодексу щодо спрощення умов ведення бізнесу.

Про це повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради.

"Повернений з підписом Президента", - сказано у статусі проходження документу.

Закон № 344 - VIII був розроблений з метою зменшення кількості процедур і часу реєстрації бізнесу і покращення позиції країни у бізнес-рейтингу.

"Для покращення позицій України у рейтингу Doing Business - 2016 за індикатором "реєстрація підприємств" і розроблений цей проект, мета якого скоротити кількість процедур і часу реєстрації суб'єктів господарювання", - йшлося у пояснювальній записці до документу.

Документом запроваджується принцип мовчазної згоди у сфері оподаткування. Під цим принципом розуміється отримання платником податків права на здійснення певних дій без отримання згоди контролюючого органу за умови, що контролюючий орган у встановлений цим Кодексом термін не направив повідомлення про відмову в здійсненні дій, прийнятті документів, у взятті рахунку на облік. Копія повідомлення або опису прийнятих документів з позначкою про дату їх прийняття є підтвердженням звернення у контролюючий орган.

Читайте також: Яценюк чекає поліпшення у бізнес-рейтингу вже за місяць

У разі відсутності підстав для відмови у реєстрації особи як платника податку контролюючий орган зобов'язаний впродовж 1 робочого дня (раніше було впродовж трьох днів) після надходження реєстраційної заяви в контролюючий орган внести в реєстр платників податку запис про реєстрації такої особи як платника податку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-