Порошенко закликає ЄС визнати право України на членство

Порошенко закликає ЄС визнати право України на членство

Укрінформ
Європейський Союз має визнати право України, за умови виконання відповідних критеріїв, на членство у цьому інтеграційному об'єднанні.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на сімнадцятому саміті Україна-ЄС, що проходить у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для українців, на чию долю випали нині колосальні випробування, як-от російська агресія з великими людськими й економічними втратами і потрясіннями, надзвичайно важливо отримати сигнал, що наша важка і виснажлива боротьба врешті-решт увінчається повноцінним членством у великій єдиній європейській родині. І з огляду на це я закликаю Євросоюз, підтримуючи євроінтеграційні прагнення українського народу, визнати, що Україна, як будь-яка інша європейська держава, що поважає і готова захищати спільні цінності, може у майбутньому стати членом ЄС. Звісно, за умови досягнення усіх важливих критеріїв", - сказав Глава держави.

Президент наголосив, що не менш важливим кроком ЄС щодо підтримки вибору і досягнень України у процесі реформ "вже найближчим часом має стати рішення про надання громадянам України права на безвізові поїздки до Євросоюзу".

"Переконаний, що українці як європейський народ мають право на одну з ключових свобод, на яких базується євроінтграція, - свободу руху та міжлюдських зв'язків", - сказав він.

Читайте також: Сьогодні у Києві відбудеться саміт Україна-ЄС

Крім того, Порошенко підкреслив, що дії Москви на східному кордоні значно ускладнюють цей процес, однак "ця проблема не має бути перешкодою для безвізового режиму".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-