Свідки підтвердили: Штепа закликала допомагати "ополченцям"

Укрінформ
Червонозаводський райсуд міста Харкова переніс розгляд справи проти екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, звинуваченої у сепаратизмі, на 19 травня через неявку свідків.

 Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Свідчення дали двоє свідків сторони звинувачення, у тому числі, один - не заявлений раніше, але закон це допускає. Всього на двох засіданнях, включаючи попереднє, свідчення дали чотири свідки звинувачення, а усього їх заявлено десять. На жаль, не всі можуть приїхати. Вважаю, що, хоча слухання перенесене, справа рухається", - відзначила у коментарі журналістам держобвинувач Олена Кравченко.

На сьогоднішньому засіданні обидва свідки надали свідчення проти Штепи, стверджуючи, що вона знала про захоплення міста, але не вжила жодних заходів, закликала громадян надавати допомогу "ополченцям" і поставили під сумнів факт її перебування у полоні.

Читайте також: Штепа на суді розгадувала кросворд і звинуватила свідка у сепаратизмі

Що стосується Штепи то вона - як, завжди, з макіяжем, зачіскою, у напівчоботах на високих підборах і запасом кросвордів - у міру заслуховування свідків втратила  упевненість, нервувала, поривалася їх перебити, а потім, отримавши слово, перейшла до звинувачень: одного назвала посібником Гіркіна, а іншого звинуватила в "особистій" помсті.

На завершення засідання кореспонденту Укрінформу вдалося запитати Штепу, чи чекає вона довічного терміну, на що Штепа відповіла, що на лаві підсудних повинні сидіти істинні винуватці у створенні бандформувань, включаючи співробітників міліції і СБУ, і що вона "тоді ж" інформувала про це центральну владу.

За словами адвоката В'ячеслава Дейниченка, суд над Штепой як представником влади - перший в Україні за статтею, пов'язаною із сепаратизмом: "Свідки захисту, а їх півсотні, зможуть показати, що вона невинна", - сказав адвокат.

Як повідомляв раніше Укрінформ, Штепа затримана 11 липня 2014 року за підозрою у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, що спричинило загибель людей, і створення терористської групи. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти до Слов'янська під загрозою терористів, і що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-