Фонд держмайна хоче продати два ласі шматки, решту - притримає

Фонд держмайна хоче продати два ласі шматки, решту - притримає

Укрінформ
Продаж державних пакетів акцій лише двох підприємств, які Кабінет міністрів пропонує вилучити зі списку стратегічних об'єктів, що не підлягають приватизації, спроможний реалізувати план надходжень від приватизації в Україні у 2015 році.

Таку думку під час засідання Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації в середу висловив в.о. голови Фонду держмайна Дмитро Парфененко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перше - Одеський припортовий завод. У державній власності - 99,5%, на протязі останніх років підприємство демонструє глибокий фінансовий провал: позаминулий рік воно закінчило з чистим збитком 1,5 млрд доларів, минулий рік - завдяки державній допомозі і тому, що ціна на газ знизилася, а кон'юнктура підвищилася - чистий збиток 270 млн. Цей пакет можна відкрито і прозоро продати за 400 млн доларів, помножте на 25 - це 10 млрд гривень. Друге - Центренерго, в якому державі належать 78% статутного капіталу. За цим пакетом акцій в чергу вистроїлися як вітчизняні, так і іноземні інвестори. За розрахунками Міненерговугілля, вартість 70% - 1 млрд доларів. Мабуть, буде трохи менше. Відкритий, прозорий, зрозумілий продаж цих двох об'єктів дасть можливість закрити бюджет, а решту - перенести на наступний рік", - сказав він.

Нагадаємо, державним бюджетом на 2015 рік встановлено план надходжень від приватизації в Україні в розмірі 17 млрд гривень.

Нині на розгляді в парламенті перебуває поданий урядом перелік державних підприємств, які підлягають приватизації у 2015 році. До цього переліку включені, зокрема: державний концерн "Укрторф", Центренерго, Донбасенерго, Херсонська, Одеська та Миколаївська ТЕЦ, ТОВ "Торговий флот Донбасу", Сумихімпром, Одеський припортовий завод, АК "Свема", ДП "Укрспирт", Укрнафтопродукт, ПАТ "Президент Готель", Українське дунайське пароплавство, будівельна корпорація "Укрбуд" та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-