Президентські плани Клінтон можуть зламати санкції проти Пінчука

Президентські плани Клінтон можуть зламати санкції проти Пінчука

Укрінформ
На президентських амбіціях Гілларі Клінтон можуть негативно позначитись санкції, що їх хочуть накласти США на компанію українського олігарха Віктора Пінчука - "Інтерпайп".

Про це пише журнал Newsweek.

Видання пояснює, що "Інтерпайп" постачала вироби та деталі в Іран, на який Сполучені Штати вже наклали санкції.

У статті зазначається, що «вороги» Клінтон можуть використати проти неї інформацію про зв'язок Пінчука з її родиною: український олігарх є одним зі спонсорів благодійного Фонду Клінтона. Раніше цьогоріч Пінчук став найбільшим вкладником фонду, чиї цілі включають в себе створення "економічних можливостей і зростання».

Читайте також: Президентська кампанія Клінтон може стати найдорожчою в історії - ЗМІ

Видання нагадує, що "Інтерпайп" постачала в Іран труби, залізничні деталі та вироби, що зазвичай використовуються в нафтовій і газовій галузях, у 2011 і 2012 роках. Рахунок склав $1,8 (1,7) млн доларів США. Санкції ж Сполучених Штатів забороняють постачання продукції залізничній і нафтогазовій галузям Ірану на суми рахунків, що перевищують 1 мільйон доларів. У першу чергу може постраждати американська "донька" компанії Пінчука - Interpipe Inc. Водночас можливе і блокування банківських рахунків компанії.

Завдяки законодавству США, де громадські організації щороку звітують про своїх спонсорів, можна дізнатись, хто з українських олігархів фінансує західних лобістів. Так, Віктор Пінчук пожертвував Фонду Тоні Блера - 500 тисяч доларів, Фонду Білла Клінтона - мільйон, фондам Петерсона і Брукінгса - по понад 100 тисяч доларів щороку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-