В ПАРЄ ще думають, чи варта Україна обговорення

В ПАРЄ ще думають, чи варта Україна обговорення

Укрінформ
Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи у Страсбурзі проводить засідання, на якому ухвалить рішення про доцільність проведення поточних дебатів щодо ситуації в Україні.

У разі позитивного рішення обговорення цієї теми відбудеться у стінах ПАРЄ без ухвалення резолюції, повідомило власному кореспондентові Укрінформу поінформоване джерело в асамблеї.

«Кілька тижнів тому ряд парламентаріїв висловився за включення до порядку денного питання щодо України. Парламентарії пропонували обговорити ситуацію у вашій країні в рамках поточних дебатів, без прийняття резолюції. Саме зараз це питання вирішується під час засідання Бюро ПАРЄ», - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, якщо Бюро ухвалить позитивне рішення, то обговорення ситуації в Україні відбудеться в першій половині четверга, 23 квітня. Співрозмовник додав, що більш детальну інформацію щодо рішення Бюро під час прес-конференції надасть президент ПАРЄ Анн Брассер у Страсбурзі.

Читайте також: Віра Савченко у Європі говоритиме з політиками про Надію

Відповідно до порядку денного роботи весняної сесії ПАРЄ, саме у першій половині дня заплановано засідання керівництва асамблеї, на якому обговорюватиметься діяльність Бюро та Постійного комітету Асамблеї за період з 30 січня по 19 квітня 2015 року.

Нагадаємо, ситуація в Україні обговорювалася фактично на кожній сесії ПАРЄ минулого і цього року. Востаннє, у січні, Асамблея ухвалила резолюцію «Гуманітарне становище українських біженців і переміщених осіб». У резолюції ПАРЄ звернулася до російського керівництва з проханням  упродовж 24 годин звільнити українського депутата і делегата асамблеї Надію Савченко, яка незаконно утримується на території РФ. Крім того, асамблея закликала Москву утриматися від дестабілізації України та військової підтримки бойовиків на Донбасі, вплинути на них з метою повного виконання положень мінських домовленостей, а також гарантувати безпеку і дотримання прав людини всіх, хто проживає під контролем РФ у Криму тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-