США зупинять антидемпінгові мита для низки українських підприємств

США зупинять антидемпінгові мита для низки українських підприємств

Укрінформ
Уряд України і Адміністрація США домовилися про механізми усунення антидемпінгових мит на американському ринку для українських виробників труб, сталеливарних компаній і підприємств хімічної промисловості.

Про це власному кореспондентові Укрінформу у Вашингтоні в ексклюзивному інтерв'ю розповів міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус.

"Американська сторона запропонувала кілька рішень, у тому числі у вигляді можливості укладення Suspension Agreements (Угод про призупинення дії антидемпінгових мит - ред.). Це досить важливе досягнення, враховуючи політичну чутливість цих питань", - зазначив міністр.

Читайте також: Ріст економіки наступного року може бути ще вищим - Абромавичус

Він підкреслив, що на даний момент це є компромісним варіантом, оскільки остаточне зняття мит є дуже складним процесом зважаючи на багатьо політичних та економічних нюансів. Однак, додав Абромавічус, "далі ми (українська сторона - ред.) будемо працювати над цим".

Антидемпінгові мита були накладені на Україну ще в той час, коли вона не мала статусу ринкової економіки.

"Зараз ми є членами СОТ, а також не купуємо газ за пільговою ціною, що було однією з причин введення таких мит, так як ми використовували не ринкові механізми", - пояснив міністр.

За словами Абромавичуса, це рішення стало успіхом багаторічних зусиль.

"Це питання лобіювався досить давно і з боку уряду, і з боку українських виробників, які є досить серйозними компаніями", - сказав міністр економіки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-