У Парижі презентували книгу про Майдан та після нього. Фото

У Парижі презентували книгу про Майдан та після нього. Фото

Укрінформ
Книгу «Україна, між розбратом і возз'єднанням», надруковану у відомому видавництві Harmattan двох впливових французьких експертів Крістін Дюгоен-Клемен та Матьє Булега, презентували у Парижі.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Звісно книга призначена передусім для французів. У ній викладені факти про початок політичної кризи у вашій країні, власне про Майдан, про Крим та Донбас. Ми детально описали всі події, що насправді відбувалося в Україні впродовж трохи менше ніж півтора року», - зазначив у розмові один з авторів книги, партнер консалтингового й аналітичного центру AESMA (Аналіз етнічної оцінки та управління безпекою) Матьє Булег.

За його словами, для нього було дуже важливо показати, що саме відбувалося за цей період в Україні, власне лише події без їхнього аналізу. Крім того, на його думку, важливо структурувати всю інформацію.

Співавтор книги, науковий працівник Інституту перспектив та безпеки у Європі (IPSE) Крістін Дюгоен-Клемен у свою чергу зазначила, що вона разом з Матьє Булегом позиціонуються як фахівці з пострадянського простору. «Країни, з якими ми працюємо, - це Росія, Україна і Казахстан. Матьє також спеціалізується по інших республіках Центральної Азії», - зауважила Крістін Дюгоен-Клемен. За її словами, вони намагалися висвітлити основні моменти початку «української кризи». «Це були різні події, Майдан, президентські та парламентські вибори тощо. Ми крок за кроком намагалися розкрити всі деталі подій, що відбувалися у вашій країні починаючи з листопада 2013 до березня 2015 року», - додала Крістін. На її думку, «Україна, між розбратом і возз'єднанням» має швидше історичний характер, де всі події викладені у хронологічному порядку.

Читайте також: У Брюсселі показали «Чорну книгу Кремля». Фото

Булег також зазначив, що загалом книга розрахована на експертні кола і досить скромно оцінив її можливий попит серед пересічних громадян. «Насправді прості люди у Франції мало цікавляться міжнародними подіями, у тому числі й Україною, тому важко прогнозувати масштабний попит, хоча книга, впевнений, займе свою нішу. Експерти досить активно цікавляться нею, тому ми розраховуємо саме на цю цільову аудиторію», - сказав він.

Книга включає вступ,,три розділи та додатки. Автори використали у книзі як власні спостереження та фотографії, так й інформацію та візуальні зображення ЗМІ, у тому числі Укрінформу. Книга розповсюджується через книжкові мережі Франції, магазини країн-членів Міжнародної організаціі Франкофонії (IOF), а також через філії видавництва Harmattan в Італії, Угорщині та дев`яти країнах Африки.

Фото: Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-