Невідомі повалили погруддя радянському розвіднику Кузнєцову

Укрінформ
Погруддя радянському розвіднику часів Другої світової війни, який діяв на Волині та в Галичині, Миколі Кузнєцову повалено на Рівненщині.

Про це передає кореспондент Укрінформу.

«В центрі села Повча, де стояв пам'ятник радянському розвіднику зараз майорить жовто-блакитний стяг України. В селі до звістки про повалення пам'ятника поставились спокійно. Більшість людей кажуть, що не місце йому там стояти. Проте на сесії районної ради депутат Михайло Бурделя виступив на підтримку пам'ятника Кузнєцову в Повчі та закликав правоохоронців встановити осіб, які причетні до його повалення», - повідомляє місцеве видання «ЧаРівне».

Читайте також: Працівники Харківського тракторного заступилися за Орджонікідзе

Також, на думку Бурделі, ніхто не має права зносити монумент Кузнєцову до того часу, поки громада села не визначиться чи потрібен їй цей пам'ятник.

Водночас, у селі, як і на Волині, чимало жителів вважають Кузнєцова більшовицьким агентом-терористом, коли після кожного його теракту фашисти розстрілювали тисячі заручників.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада прийняла законопроект "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів та заборону пропаганди їхньої символіки". Законом визначено злочинними комуністичний та нацистський режими, жертвами яких стали мільйони співвітчизників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-