Нацрада пішла на мирову з

Нацрада пішла на мирову з "Інтером"

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення затвердила проект мирової угоди з телеканалом "Інтер", яка скасовує санкції раніше виданого попередження за трансляцію "новорічного вогника" із залученням громадян РФ з антиукраїнською позицією. Угода набуде чинності після підписання головою Нацради

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення затвердила проект мирової угоди з телеканалом "Інтер", яка скасовує санкції раніше виданого попередження за трансляцію "новорічного вогника" із залученням громадян РФ з антиукраїнською позицією. Угода набере чинності після підписання її головою Нацради. 

Відповідне рішення підтримали більшість членів Нацради, передає кореспондент Укрінформу,

Як зазначив член Нацради Григорій Шверк, "Інтер" подав позов до суду з метою оскарження попередження, виданого телеканалу регулятором у зв'язку із залученням до новорічного концерту російських артистів, які відкрито пропагують антиукраїнські погляди.

При цьому він зауважив, що представники телеканалу звернулися до Нацради з проханням вирішити судовий спір шляхом примирення.

"Колеги з "Інтеру" звернулися до нас щодо укладення мирової угоди. Вони приймають на себе відповідальність за те, що було в новорічній програмі", - зазначив Шверк.

Читайте також: Геращенко: Є інформація, що "Інтер" управляється з Кремля

Водночас він наголосив, що проект мирової угоди передбачає скасування санкцій раніше виданого телеканалу попередження й зобов'язання "Інтером" здійснювати "дієві заходи щодо контролю за редакційною політикою, змістом ефіру на предмет можливості появи матеріалів, що розпалюють ворожнечу, принижують честь та гідність українського народу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-