Росія помстилася кримським татарам, закривши їхній телеканал - МЗС

Росія помстилася кримським татарам, закривши їхній телеканал - МЗС

Укрінформ
Закриття єдиного у світі кримськотатарського телеканалу АТR є помстою Росії представникам цього народу за неприйняття окупації Криму.

Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс на брифінгу у середу, передає кореспондент Укрінформу.

«Безумовно, це є помстою російського режиму кримським татарам за їх принципове неприйняття незаконної окупації півострова Російською Федерацією та її намаганням встановити дикунські і відверто кримінальні порядки на території Криму», - наголосив дипломат.

Він зазначив, що закриття телеканалу є складовою цинічної і добре продуманої стратегії Росії, спрямованої на послідовне витіснення всього кримськотатарського та українського з культурного, інформаційного, політичного простору окупованого півострова. Адже діяльність АТR заважає Кремлю в реалізації планів повної зачистки Криму від будь-яких проявів вільнодумства і перетворення «цієї колись туристичної перлини на озброєну ядерними ракетами військову базу», заявив речник МЗС.

«Російська окупаційна влада таким чином повністю позбавила кримських татар - корінний народ Криму - права на вільне використання рідної мови, отримання і поширення достовірної інформації, можливості зберігати свою національну ідентичність, виховувати дітей у дусі національних традицій», - сказав Перебийніс.

Загалом, за його словами, політика російської влади у Криму свідчить про її стрімке повернення до «найгірших імперських практик ХІХ століття – переслідування за переконання, насильницької русифікації, знищення національних мов та культур».

Читайте також: Кримськотатарський телеканал ATR припинив мовлення

«МЗС України рішуче засуджує дії російської окупаційної влади, які грубо суперечать взятим на себе Росією міжнародним зобов’язанням. Закликаємо уряди іноземних держав, міжнародні організації вжити невідкладних заходів впливу на Російську Федерацію з тим, щоб не допустити культурного геноциду корінного населення півострова, знищення етнокультурного різноманіття та історичної ідентичності Криму», - підкреслив речник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-