Окупація Донбасу викликала в економіці

Окупація Донбасу викликала в економіці "ефект доміно" - Президент

Укрінформ
Знищення промисловості на окупованих російськими військами територіях сходу України викликало в економіці держави "ефект доміно".

Про це у Чернігові, на зустрічі з активом Чернігівської області в облдержадміністрації повідомив Президент України Петро Порошенко, передає кореспондент Укрінформу.

"Промисловість Донбасу ланцюжками пов'язана з усією Україною. І її руйнація спричинила ланцюгову реакцію з "ефектом доміно". Зупинився "Топаз" на Донбасі - зупинилося 17 постачальників комплектуючих по всій Україні. І завантаження вже складає 30-60%", - сказав Глава держави.

Читайте також: Економічну кризу в Україні можна подолати за рік - експерт

За його словами, на окупованих територіях Донецької і Луганської областей 27% промислового потенціалу ворог зруйнував, а 15% - взагалі вивіз в Росію, відтак залишивши місцеве російськомовне населення, яке нібито прийшов захищати, без роботи і засобів до існування.

Нині всі ці негаразди, додав Порошенко, великим тягарем лягли на плечі діючої влади. Та, попри війну, їй вдається втримувати ситуацію в країні.

"У світовій історії немає прецеденту, щоб країна під час війни забезпечила б економічне зростання, економічний бум, приток іноземних інвестицій. Навпаки: війна - це дефолт, невиплата зарплат і пенсій, тотальна руйнація системи управління. Нічого цього ми не допустили і не допустимо", - пообіцяв Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-