Розгортання російських військ в Криму покладе край дипломатії - Держдеп

Укрінформ
Крим був і залишається частиною України, тому будь-яке посилення військової активності на його території вважатиметься спробою підірвати мирний процес врегулювання української кризи.

Про це зазначила в четвер під час брифінгу в Вашингтоні речник Держдепартаменту США Джен Псакі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Будь-які російські військові навчання та розгортання зброї на території Криму, який є частиною України, ще більше підриватиме реалізацію подальших мирних дипломатичних рішень кризи, яку розв'язала Росія, розпочавши силове захоплення та окупацію українського півострову", - відповіла Псакі на прохання прокоментувати повідомлення про розгортання Росією військових сил та озброєння в Криму.

Представник Держдепу підтвердила, що у Вашингтоні бачили ці повідомлення та уважно стежать за розвитком ситуації на місці, втім "поки не мають підтверджень з незалежних джерел".

Читайте також: Штати вимагають доступу міжнародних спостерігачів у Крим

Вона підкреслила, що позиція Штатів залишається твердою: "Ми наголошуємо, що Крим залишається суверенною українською територією та не визнаємо спроб анексії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-