Штати вимагають доступу міжнародних спостерігачів у Крим

Укрінформ
Сполучені Штати наполягають, що російська влада має надати негайний доступ для міжнародних спостерігачів на територію окупованого нею Криму з метою моніторингу ситуації з масовими порушеннями прав людини.

Про це заявив у четвер глава Місії США при ОБСЄ Даніель Байєр, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Росія повинна надати можливість доступу міжнародних спостерігачів – в тому числі, спостерігачів від ОБСЄ - до території Криму, щоб забезпечити інший світ точною інформацією про ситуацію в цьому регіоні. Зокрема, ми закликаємо БДІПЛ забезпечити місію для оцінки прав людини в Криму, як це пропонувалося Україною", - наголосив американський дипломат.

Читайте також: Amnesty International оцінила життя Криму за рік окупації

У цьому зв'язку Байєр підкреслив, що впродовж останнього року світ став свідком "жахливої неповаги" до прав людини в Криму. Це особливо стосувалося кримськотатарської меншини, наголосив посол. Він виступив із закликом до інших держав-членів ОБСЄ підтримати необхідність такого моніторингу.

Загалом же, як заявив американський представник, Росія повинна забратися з Криму, відректися від так званого "референдуму" та повернути управління українською суверенною територією уряду України. У цьому зв'язку він наголосив, що санкції, пов'язані з Кримом, залишатимуться в дії до того часу, поки триває окупація.

"Сполучені Штати продовжують підтримувати суверенітет України, територіальну цілісність і право на самовизначення", - зауважив посол Байєр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-