Гройсман переніс розгляд законопроекту по

Гройсман переніс розгляд законопроекту по "тушках"

Укрінформ
Голова Верховної Ради України переніс на наступний пленарний тиждень законопроект про заборону переходу депутатів з однієї фракції в іншу та посилення відповідальності парламентарів за порушення регламенту.

Таке рішення він оголосив перед початком розгляду відповідного законопроекту, передає кореспондент Укрінформу.

"За проектом № 2300 депутати звертаються, що його ще потрібно доопрацювати. Я, як автор, не проти. Думаю, що з цим погодяться фракції коаліції. Потрібно доопрацювати його так, щоб ще більше посилити відповідальність депутатів. Законопроект буде внесений на розгляд на наступному пленарному тижні", - сказав спікер.

Як зазначається в порівняльній таблиці до законопроекту про внесення змін до деяких законів України щодо організації роботи Верховної Ради, народний депутат, обраний за списком політичної партії чи висунутий по одномандатному виборчому окрузі політичною партією, яка взяла участь у розподілі депутатських мандатів і створила фракцію в парламенті, у разі виключення з цієї фракції не може входити до складу іншої фракції й вважається позафракційним.

Крім того, законопроект передбачає, що виключений з фракції народний обранець не може також входити і до складу інших депутатських груп.

Читайте також: Гройсман зареєстрував законопроект про заборону "тушок"

Перед закриттям вечірнього засідання Ради депутати утворили також ТСК з розслідування обставин розкрадання держкоштів під час надання послуг зі збирання небезпечних відходів гексахлорбензолу в Калуському районі Івано-Франківської області в 2011-2014 роках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-