Фільм про Крим підтвердив брехливість політики Путіна - Держдеп

Укрінформ
Фільм "Крим. Шлях на Батьківщину" з відвертостями Путіна про використання силового сценарію на півострові свідчить про те, що російський лідер брехав усьому світу про непричетність своїх військ минулої весни. Очевидно, те саме відбувається і зараз на сході України.

Так прокоментувала російську кінострічку, що вийшла минулими вихідними, речник Державного департаменту США Джен Псакі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Рік тому президент Путін говорив усьому світу, що не було інтервенції російських військ у Криму, а тепер він зізнається, що російські війська насправді вторгалися. І це були його власні слова", - підкреслила представник держдепу.

Вона зазначила, що це, безумовно, "ставить під питання довіру до його заяв, які він робить сьогодні, що російські війська не вторгаються на сході України".

Псакі зауважила, що впродовж року Росія чинила репресії в Криму проти неурядових організацій та національних меншин, які не є росіянами, в тому числі проти кримських татар. Цей останній рік Росія також продовжувала свою діяльність з дестабілізації обстановки на сході України, що призвело до загибелі тисяч людей та вимушеного переселення понад мільйона мирних жителів.

Читайте також: Путін зізнався, що армію України в Криму роззброювали підрозділи ГРУ

Речник держдепу підкреслила, що позиція США з питання Криму залишається незмінною: "Росія використовувала свої війська, щоб через примушення захопити та окупувати Крим, суверенну українську територію, влаштувавши незаконний так званий референдум та використавши людей, щоб виправдати свої дії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-