Інформаційна війна коштує Росії $4 мільярди

Інформаційна війна коштує Росії $4 мільярди

Укрінформ
Щороку Росія витрачає на інформаційну війну, яка ведеться на Заході проти України, до 4 млрд доларів.

Про це сказав голова правління Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Василь Філіпчук на «круглому столі» на тему: «Як виграти інформаційну війну?», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Росія веде структуровану інформаційну війну проти України. 300 млн доларів вкладається в «Russia Today» щороку, а на цей рік навіть передбачено збільшення на 41 відсоток. Лише на роботу із соціальними мережами офіційно витрачається майже 700 тисяч доларів. У цілому, за різними підрахунками, на інформаційну війну витрачається до 4 мільярдів доларів щороку», - сказав Філіпчук.

Він зазначив, що такі витрати не можна навіть порівнювати з фінансовими ресурсами, які Україна може направити на відсіч російській інформаційній агресії.

Читайте також: В Україні зберігається загроза повномасштабної війни - ОБСЄ

«Все, що ми можемо зробити, це, насамперед, бути чесними і покладатися на те, що вже стільки разів дозволяло Україні вийти переможцем потягом останніх років з подібних асиметричних викликів, - це наша громадянська позиція та здатність йти напряму до тих, хто готовий і хоче нас слухати», - наголосив Філіпчук, навівши як приклад успішну реалізацію проекту МЦПД «Європейські університети: лекції, які розкажуть світу про Україну» у Німеччині, Іспанії, Італії та в Угорщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-