Харківську ходу на честь Кобзаря не дозволили через побоювання терактів

Харківську ходу на честь Кобзаря не дозволили через побоювання терактів

Укрінформ
Погоджувальна комісія Харківського міськвиконкому не дозволила громадським організаціям проводити 9 березня масовий ходу на честь 201 річниці з дня народження Тараса Шевченка.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли у міськраді.

"Заявки на ходу подали організації "Громадська варта", "Правий сектор", "Євромайдан-Харків", "Автомайдан-Харків", ультрас ФК "Металіст". Судячи з заявок, о 12:00 біля пам'ятника Шевченка мав початися мітинг, а о 13:30 мітингарі колоною мали намір пройти головною Сумською вулицею до площі Конституції. Погоджувальна комісія не дозволила масову ходу, посилаючись на попередження міліції про небезпеку терактів", - зазначили в мерії.

Міськрада має намір звернутися до суду з метою обмеження заходу "в частині ходи".

"Якщо суд заборонить ходу, але ініціатори акції проігнорують заборону, влада і правоохоронці зроблять все, щоб забезпечити людей", - додали у міськраді.

Читайте також: Комбат "Слобожанщини" потрапив у реанімацію після вибуху. Загрози його життю немає

Нагадаємо, 22 лютого під час ходи активістів біля Палацу спорту вибухнула міна. На місці загинуло двоє людей, ще двоє померли в лікарні. Постраждали 11 осіб, п'ятеро з них - неповнолітні. Вибух кваліфіковано як теракт.

6 березня у Харкові вибухнув автофургон Volkswagen, в якому був командир спецбатальйону міліції "Слобожанщина" Андрій Янголенко з дружиною. Обидва госпіталізовані. Вибух кваліфіковано як замах на життя працівника правоохоронного органу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-