Обама пов'язав убивство Нємцова та війну в Україні

Обама пов'язав убивство Нємцова та війну в Україні

Укрінформ
Президент США Барак Обама пов'язує вбивство Бориса Нємцова, як і війну проти України, з погіршенням політичної ситуації в Росії.

Про це він зазначив у інтерв'ю інформагентству Reuters, передає Укрінформ.

"Це свідчить про клімат, принаймні в Росії, де громадянське суспільство, незалежні журналісти, люди, що прагнуть спілкуватися в інтернеті, відчули все більше загроз та обмежень. І все частіше єдиним джерелом, звідки російське суспільство має можливість отримувати інформацію, стають контрольовані державою ЗМІ", - зауважив американський президент.

Президент Обама закликав провести повномасштабне розслідування вбивства Нємцова, який гостро критикував російського президента Путіна, зауважує видання.

Читайте також: Офіційний Берлін стурбований кліматом залякування в Росії

"На цей момент я не знаю, що саме сталося. Але що мені відомо в більш широкому сенсі, це той факт, що свобода преси, свобода зібрання, свобода ЗМІ, основні громадянські права та свободи в Росії зараз перебувають у набагато гіршому стані, ніж чотири, п'ять, десять років тому", - зауважив глава США.

Обама зустрічався з Нємцовим під час візиту до Москви в 2009 році, коли розмовляв з представниками опозиційних партій.

За його словами, вбивство політика - "це частина того, що, на мою думку, дозволило Росії розв'язати агресію проти України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-