Парубій: США можуть розширити санкції щодо друзів Путіна

Парубій: США можуть розширити санкції щодо друзів Путіна

Укрінформ
Сполучені Штати розглядають можливість поглиблення санкцій проти Російської Федерації по трьох основних напрямах, які охоплюють як цілі сфери економіки, так і безпосереднє оточення Путіна.

Це зазначив у четвер під час спілкування з українськими ЗМІ у Вашингтоні перший заступник Голови Верховної Ради України Андрій Парубій, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я не можу говорити про детальний перелік, якими мають бути санкції, я можу сказати лише, які напрями сьогодні розглядають Сполучені Штати Америки. Це напрям банківської системи, напрям енергетики, а також Путін і його найближче оточення", - зауважив перший віце-спікер.

За результатами своїх зустрічей у Вашингтоні він висловив упевненість, що найближчим часом адміністрація США озвучить рішення по цьому питанню.

Водночас Парубій визнав, що в коридорах влади США "питання санкцій стоїть більш оптимістично, ніж у контексті зброї (для України – ред.)".

Він також розповів, які аргументи лунають з цього приводу в американській адміністрації, і як йому, зі свого боку, доводилося переконувати в необхідності твердих кроків.

Читайте також: Нові санкції проти Росії будуть більш істотними - Керрі

"Я наголошував, що Дебальцеве вже відбулося, а це було на всіх зустрічах. Коли нам говорять, якщо російські війська підуть на Маріуполь, тоді ми покажемо! Я сказав, що Дебальцеве вже взяли, ми так можемо йти безкінечно: а якщо підуть на Харків, от тоді... а якщо підуть на Київ, от тоді", - розповів український парламентар.

Те, що відбулося недавно під Дебальцевим – "це грубе цинічне порушення, і реакція світу має бути", підкреслив у цьому зв'язку Андрій Парубій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-