Парубій привіз до США список необхідної Україні зброї

Парубій привіз до США список необхідної Україні зброї

Укрінформ
Перший заступник голови Верховної Ради України Андрій Парубій привіз у столицю США узгоджений серед українських силовиків список необхідного озброєння, яке може надати американська сторона.

Про це він розповів під час прямого включення в Українській службі Голосу Америки в Вашингтоні, передає Укрінформ.

"Частина (з цього списку - ред.) є нелетальною зброєю. Це, наприклад, безпілотники, які допоможуть нам мати достатньо розвідувальних даних, яких сьогодні не має Україна. Це радари, які мають виявляти вогневі точки противника на великій відстані, щоб наша артилерія могла подавляти їх. Це радіозв'язок і засоби подавлення радіозв'язку противника", - зауважив перший віце-спікер.

Що стосується летальної зброї, то "це, переважно, високоточна зброя, звичайно, протитанкова зброя, зокрема (протитанковий ракетний комплекс - ред.) Javelin".

Парубій зазначив, весь список є більшим, хоча в цілому має і невеликий перелік. Його вже отримав президент США. Утім, місія представника Верховної Ради полягатиме в тому, щоб представити документ і іншим посадовцям, які "мають безпосереднє відношення до прийняття рішення".

За словами першого віце-спікера, в Вашингтоні заплановані його зустрічі з головою комітету Сенату з питань збройних сил Джоном Маккейном, помічником держсекретаря США по Європі та Євразії Вікторією Нуланд, керівником Палати представників американського Конгресу Джоном Бейнером, а також з представниками Пентагону.

"Слово Сполучених Штатів є вирішальним. Після США багато урядів європейських країн, Канади, я впевнений, підтримають цю ініціативу і активно допомагатимуть Україні", - наголосив Парубій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-