США звинуватили Росію у підриві світового порядку

Укрінформ
Зневага Росії до зобов'язань за угодами, які вона підписала під час переговорів у Мінську, підриває основні принципи дипломатії та сучасний світовий порядок.

Про це заявила в п'ятницю під час брифінгу в Вашингтоні речник Держдепартаменту США Джен Псакі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Росія продовжує підтримувати триваючі атаки сепаратистів та порушення режиму припинення вогню у східній Україні. Це підриває основи міжнародної дипломатії та багатосторонніх інституцій - основи сучасного світового порядку", - наголосила вона.

Псакі пояснила цю позицію тим, що Росія "зневажає міжнародні норми та порушує міжнародний порядок, не дотримуючись угод, які підписала".

Читайте також: Можливість позбавлення Росії членства в Раді Безпеки ООН вже обговорюється - Сергеєв

Вона підкреслила, що Сполучені Штати наполягають на виконанні російською стороною і сепаратистами, яких вона підтримує, Мінських домовленостей, досягнутих у вересні минулого року та в лютому нинішнього року. Вона назвала ці документи "основою" для вирішення ситуації на сході України, а тристоронню контактну групу за підтримки ОБСЄ "належним органом" для обговорення виконання взятих зобов'язань.

Представник Держдепартаменту США також зауважила, що Україна чітко продемонструвала свій намір виконувати умови припинення вогню, лише відповідаючи на атаки. Вона закликала Росію "негайно виконати її зобов'язання, поки ще більше міст не втратили населення та ще більше людей не загинуло на сході України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-