Митники перехопили велику партію валюти з Криму

Укрінформ
Українські прикордонники і митники у середу затримали на контрольному пункті в'їзду-виїзду "Ставки", що в Каланчацькому районі Херсонщини, велику суму грошей - 4,2 млн гривень і 50 тис. доларів, які незаконно хотіли ввезти з Криму на континентальну Україну.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в прес-службі Головного управління ДФС у Херсонській області.

"Сьогодні в Каланчацькому районі на контрольному пункті в'їзду-виїзду "Ставки" під час проведення спільного прикордонно-митного огляду вантажного автомобіля Renault було зупинено спробу нелегального переміщення через адміністративний кордон з АР Крим великої суми грошей в українській та іноземній валюті. Під спальним місцем кабіни автомобіля, який прямував з Криму у напрямку материкової частини України, виявили чотири целофанові пакунки, де знаходились щільно упаковані банкноти номіналом 500 гривень України на загальну суму 4,2 млн гривень, та банкноти номіналом 100 доларів США на загальну суму 50 тис. доларів США", - повідомили у прес-службі ГУ ДФС в області.

За інформацією митників, водій автомобіля відмовився від причетності до цих грошей, посилаючись на свого супутника, громадянина України.

Як повідомили кореспонденту Укрінформу в прес-службі Херсонського прикордонного загону Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби, усі пакунки з грошима були сховані в холодильнику, що знаходиться в спальному відділенні машини, під продуктами харчування.

За порушення митних правил, визначених ч.1 ст.483 Митного кодексу України, складено протокол, валюту вилучено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-