У школі на Чернігівщині вистрілив гранатомет - одна людина загинула

Укрінформ
Від випадкового пострілу із ручного протитанкового гранатомета РПГ-18, привезеного із зони АТО в Ріпкинську школу №2, що на Чернігівщині,одна людина загинула, двоє - поранені.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник прес-служби ДСНС у Чернігівській області Андрій Хожаїнов.

"Три відстріляних гранатомети РПГ-18 із зони АТО на Чернігівщину привезла одна із місцевих журналісток, яка їздила кудись під Піски з волонтерами самооборони. Один гранатомет вона залишила удома на балконі - з метою здати його потім у музей, два інших волонтер привіз у Ріпки, де віддав у навчальні заклади. У школі №2, під час огляду зброї, вона раптом вистрілила. В результаті було поранено трьох дорослих. Одну з постраждалих в тяжкому стані доправили у лікарню", - розповів Хожаїнов.

Читайте також: Херсонець намагався провезти в Запоріжжя гранатомети

За його словами, трагічна подія сталася в середу близько 16-ї години. Гранатомет оглядали шкільний інструктор, жінка-завгосп (за попередніми даними - його дружина), бібліотекар і учитель. Коли інструктор крутив у руках зброю, завгосп захвилювалася і попросила її покласти. В той момент РПГ вистрілив прямо їй у груди. Пізніше в лікарні вона померла.

Від пострілу постраждали також вчитель і бібліотекар, які отримали поранення кінцівок.

Перевірка другого гранатомета, переданого в школу №1, показала, що він теж стоїть на бойовому взводі. Стан третього в Чернігові перевіряють фахівці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-