США в ООН звинуватили Росію в ескалації конфлікту на сході України

США в ООН звинуватили Росію в ескалації конфлікту на сході України

Укрінформ
Постійний представник США при ООН Саманта Пауер ообвініла Російську Федерацію в підтримці ескалації конфлікту на сході України та забезпеченні атак з боку сепаратистів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дорога життя від Дебальцевого, якою вона повинна була стати, стала дорогою смерті, вкритою тілами українських солдатів", - зазначила представник США.

Читайте також: Радбез ООН прийняв резолюцію по Україні

При цьому вона підкреслила, що саме Росія "підтримує масові наступальні операції".

Пауер зазначила, що РФ і підтримувані нею сепаратисти не забезпечили доступ спостерігачів ОБСЄ, що мало бути зроблено ще минулого тижня. Тому про масштаби тих руйнувань, які стали причиною серйозних обстрілів, доводиться судити за повідомленнями від мирних жителів.

Читайте також: В ООН "особливо занепокоєні" боями у Дебальцевому

Пауер зазначила, що міжнародне співтовариство неодноразово сприяло проведенню переговорів з метою мирного врегулювання конфлікту в Україні.

"Тим не менше, російська сторона всупереч своїм зобов'язанням не робить ніякого впливу на солдатів і сепаратистів, яких вона підтримує", - підкреслила постпред США.

Представник Сполучених Штатів зазначила, що Росії, яка несе відповідальність за виникнення цього конфлікту, необхідно "припинити жити в світі, перевернутому з ніг на голову, і підтримати зусилля, спрямовані на його припинення".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-