Європа не допомогла Україні - Сорос

Європа не допомогла Україні - Сорос

Укрінформ
Європа не допомогла матеріальними засобами Україні, яка близька до фінансового колапсу.

У цьому звинуватив американський мільярдер Джордж Сорос Євросоюз, виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки в суботу, передає власні кореспондент Укрінформу у ФРН.

“Європа не виконала фінансові обіцянки. Ви обіцяли допомогти і не допомогли", - дорікнув Сорос європейським лідерам, закликавши "розуміти, що Україна піддається величезній військовій і фінансовій атаці. Вона близька до колапсу".

Читайте також: Ложкін і Сорос закликали Захід підтримати Україну, щоб війна не дійшла до Європи

Сорос також підкреслив, що "Євросоюз ризикує втратити Україну, якщо не буде вжито негайних заходів". "Європа може втратити Україну, і ця втрата буде величезною. Хочу попередити, що якщо не буде вжито негайних заходів, це станеться", - заявив американець.

На його думку, одні лише антиросійські економічні санкції не вирішать українську кризу. Обмежувальні заходи мають йти разом з "позитивною допомогою", вважає мільярдер.

Джордж Сорос також оцінив ситуацію в єврозоні, порівнявши її з часом напередодні розпаду СРСР. "Я 25 років тому спостерігав розпад СРСР, тоді інтегрувався Євросоюз, а Радянський Союз розвалювався. Зараз ЄС розвалюється, а Росія знову самостверджується", - вважає він.

Сорос також заявив, що чекає від Росії ще більшої агресивності найближчим часом, оскільки "Путін бореться за виживання".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-