Держдеп: До активності бойовиків під Дебальцевим причетна Росія

Укрінформ
Державний департамент США покладає відповідальність за підвищення активності бойових дій в районі Дебальцевого на проросійських сепаратистів, а також безпосередньо на Росію.

Про це заявила в четвер під час брифінгу в Державному департаменті США Джен Псакі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми рішуче засуджуємо посилення впродовж останніх тижнів атак з боку підтримуваних Росією сепаратистів в районі міста Дебальцеве", - наголосила Псакі, підкресливши, що ця територія знаходиться за лінією припинення вогню, узгодженої в Мінську.

Читайте також: Бойовики перекидають людей і техніку під Дебальцеве

За її словами, немає сумнівів, що представники так званої "ДНР" порушують Мінські домовленості. Від ракетних та артилерійських обстрілів проросійських бойовиків число жертв серед мирних мешканців впродовж минулого тижня нараховується десятками, до того ж сепаратисти заважають організовувати евакуацію людей.

"Не може бути також сумнівів щодо ролі Росії в ескалації насильства", - продовжила представник держдепу. Вона пояснила, що Росія "оснастила сепаратистів танками, бронемашинами, важкою артилерією, ракетними системами та іншим військових устаткуванням". Крім того, за її словами, російські військові продовжують надавати постійну тактичну підтримку сепаратистам.

Читайте також: Журналісти BBC зняли тренувальну базу бойовиків в Петербурзі. Відео

"Ми закликаємо Росію і підтримуваних нею сепаратистів негайно припинити наступальні військові операції в Східній Україні та в повній мірі виконати зобов'язання за Мінськими домовленостями, підписаними в вересні. В іншому випадку тиск США і міжнародної спільноти на Росію та сепаратистів тільки збільшуватиметься", - заявила речник Держдепу.

Читайте також: Росія ешелонами жене на Донбас боєприпаси

При цьому вона ще раз підкреслила, що Захід прихильний дипломатичному шляху вирішення конфлікту на сході України. У цьому зв'язку вона зазначила, що Вашингтон не має намірів втягувати Москву в "гарячу" фазу війни, як про це заявив напередодні екс-президент СРСР Михайло Горбачов.

"Ми не згодні з цим (твердженням – ред.)", - зауважила Псакі, відповідаючи на запитання щодо висловлювання колишнього радянського лідера.

Представник Держдепартаменту США вкотре наголосила, що санкції, спрямовані на стримування агресії Росії, мають свій ефект.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-