Сумський донорський центр збирав кров для неіснуючих бійців АТО

Укрінформ
Посадовців ТОВ «Сумський обласний центр служби крові» звинувачують у зловживанні службовим становищем та привласненні грошових коштів.

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

«За результатами проведеної органами прокуратури та органами внутрішніх справ перевірки слідчим відділом Сумського МВ УМВС України в Сумській області зареєстровано кримінальне провадження стосовно службових осіб ТОВ «Сумський обласний центр служби крові» щодо зловживання службовим становищем та привласнення грошових коштів», - йдеться у повідомленні.

Попередня перевірка встановила, що обласна телерадіокомпанія неодноразово показувала сюжети про Сумський обласний центр служби крові, закликаючи громадян здавати кров для важко поранених воїнів АТО. Під впливом телесюжетів до центру крові масово звернулись небайдужі громадяни.

«Проте встановлено, що в Сумському госпіталі важко поранені учасники АТО відсутні, а до інших регіонів України зібрана таким чином кров не надходила. Безоплатно кров даним центром крові не надається. На основі первинного донорського матеріалу крові виготовляються та у подальшому продаються лікарські засоби», - зазначають у прокуратурі.

За інформацією прес-служби, досудове розслідування на даний час триває, проводяться необхідні слідчі дії та оперативно-розшукові заходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-