У Яреми назвали суддів, які заважають розслідувати вбивства на Майдані

У Яреми назвали суддів, які заважають розслідувати вбивства на Майдані

Укрінформ
Судді Печерського районного суду Києва Ірина Кирилюк, Христина Тарасюк і В'ячеслав Підпалий навмисно перешкоджають у розслідуванні кримінального провадження щодо масових вбивств на Майдані.

Про це заявив у коментарі Укрінформу старший прокурор Управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генпрокуратури Олексій Донський.

"Окремі судді Печерського райсуду, зокрема Ірина Кирилюк, Христина Тарасюк створюють умисні перешкоди в ефективному та вчасному проведенні досудового розслідування. Останній приклад  був пов'язаний із суддею Тарасюк", - сказав Донський.

Він додав, що наразі слідство відпрацьовує обставини, пов'язані з так званим "російським слідом" у вбивствах на Майдані. У цьому зв'язку виникла необхідність з'ясувати, кому належать телефонні номери російських абонентів, з якими зв'язувався екс-президент Віктор Янукович безпосередньо під час розстрілів протестувальників. Також слідство цікавлять власники телефонних номерів, котрі допомогли Януковичу втекти з країни.  13 січня ГПУ звернулася до судді Тарасюк із клопотанням про надання дозволу на отримання інформації за телефонними з'єднаннями Януковича з російськими абонентами.

"Тарасюк, порушуючи розумні строки розгляду клопотання, прописані в КПК, призначає розгляд цього питання лише на 23 січня. Однак пізніше без жодних підстав знову переносить розгляд клопотання на 2 лютого. У зв'язку з тим, що такі строки нас не влаштовують, я звернувся через помічника до слідчого судді із проханням розглянути наше клопотання в розумний термін, оскільки таке затягування перешкоджає розслідуванню. Після мого звернення суддя без жодних підстав просто відмовила у задоволенні клопотання. Таким чином, ми не змогли отримати телефонні трафіки", - зауважив Донський.

Читайте також: Ярема доручив залучити до справи Небесної сотні нові відеоматеріали

З подібною ситуацією слідчі стикнулися, коли звернулися із клопотанням до судді Кирилюк про надання дозволу на отримання телефонних трафіків. "Тоді з'ясовувалися особи, які можуть бути причетні до злочину, а вона призначила розгляд  лише через 20 днів. Про яку ефективність слідства може йти мова, коли таке питання розглядається судом 20 днів, а потім ще 15 днів мобільний оператор буде давати роздруківку? Це навмисне перешкоджання розслідуванню справи. Іншого мотиву в неї просто немає", - вважає прокурор.

Як запевнив Донський,  розслідуванню резонансної кримінальної справи перешкоджав і суддя Підпалий: "Ми зверталися по абонентах, які безпосередньо контактували з Януковичем. Ми просили, щоб нам дозволили взяти ці трафіки,  а нам безпідставно обмежують термін.  Втрачається час, і нам складніше встановити особу, яка цим номером користувалася".

За навмисне затягування розгляду клопотань за такою резонансною кримінальною справою судді повинні відповідати перед законом і суспільством, переконаний прокурор.

Як повідомляв Укрінформ, за рішенням судді Печерського районного суду Києва В’ячеслава Підпалого наприкінці листопада зняли арешт з   з рахунків Сергія Арбузова. Невдовзі ГПУ оскаржила дане рішення. Суддю Підпалого оголосили в розшук.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-