У НАТО готові домовлятися про купівлю-продаж зброї Україні

У НАТО готові домовлятися про купівлю-продаж зброї Україні

Укрінформ
Під час зустрічі спільної робочої групи (СРГО) з питань обороно-технічного співробітництва НАТО-Україна задекларовано прагнення 28 країн-членів НАТО допомогти Україні боротися з тероризмом.

Про це під час засідання СРГО заявив заступник генерального секретаря НАТО з питань оборонних інвестицій Патрік Оруа, передає кореспондент Укрінформу.

«У першому з початку української кризи засіданні спільної робочої групи з питань оборонно-технічного співробітництва НАТО-Україна брали участь урядовці, керівники національного оборонно-промислового комплексу. На ньому наголошувалося, що усі 28 країн-членів НАТО в дуже важкі для України часи опікуються військово-технічною співпрацею з Україною. Адже є розуміння необхідності зробити внесок у боротьбу з тероризмом», - зазначив він.

Заступник генерального секретаря НАТО зазначив, що у відносинах між Україною та НАТО необхідні зміни та запровадження нового формату. Зокрема, спільного головування в складі СРГО. Це «сприятиме підвищенню ефективності протистояння викликам, що постали перед Міністерством оборони України та прискоренню запровадження стандартів держав НАТО».

Читайте також: Українці на референдумі підтримали б вступ до НАТО - експерт

«Питання купівлі-продажу зброї для потреб ЗС Україна має вирішувати під час контактів з країнами-членами НАТО. І в двосторонньому форматі обговорювати обсяг та перелік тієї допомоги, яка буде надаватися тим чи іншим країнам», - підкреслив Патрік Оруа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-