Нафтогаз: Україна перевищила ліміт споживання на чверть

Нафтогаз: Україна перевищила ліміт споживання на чверть

Укрінформ
Ліміти використання природного газу споживачами (без урахування тимчасово окупованої АР Крим) у грудні 2014 року були перевищені на чверть, однак у порівнянні з груднем 2013 року використання газу скоротилося на 19%.

Про це у вівторок повідомляє управління по зв'язках з громадськістю НАК «Нафтогаз України»

«За оперативними підсумками грудня 2014 року українські промислові підприємства, бюджетні установи, теплокомуненерго та населення використали 5,3 млрд куб. м природного газу (у грудні 2013 року - 6,5 млрд куб. м). При цьому споживачі України за категоріями, встановленими постановою уряду від 09.07.2014 р. №296 (промисловість, ТКЕ, бюджетні установи), перевищили ліміти використання природного газу на 25,6%. При плані на місяць на рівні 2,4 млрд куб. м цими категоріями було спожито близько 3 млрд куб. м», - йдеться у повідомленні.

В Нафтогазі зазначили, що населення у минулому місяці використало 2,3 млрд куб. м газу, що на 12% менше, ніж у грудні 2013 року.

Читайте також: В Єврокомісії очікують, що Україна підніме ціну на газ для населення

Найбільше перевищення встановлених лімітів спостерігалося у Рівненській (+75%), Черкаській (+63%), Тернопільській (+61%), Київській (+53%) областях та місті Києві (+40%). Найбільш ощадливими виявилися Луганська (- 35%), Закарпатська (-12%) та Житомирська (-1%) області, які використали менше газу, ніж встановлено лімітами.

Значне перевищення лімітів спостерігалось у промисловості (+31%) та на підприємствах ТКЕ (+26%). Натомість бюджетні установи використали на 24% газу менше за встановлену норму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-