Директора Антикорупційного бюро оберуть на 5 років

Директора Антикорупційного бюро оберуть на 5 років

Укрінформ
Секретар комісії з обрання керівника Національного антикорупційного бюро Євген Захаров оприлюднив вимоги до кандидата на посаду керівника НАБ, які внесуть у текст оголошення про проведення конкурсу.

Про це він заявив у суботу на другому засідання Конкурсної комісії з обрання кандидатів на посаду Директора НАБ,  повідомляє кореспондент Укрінформу

 "У конкурсі можуть брати участь іноземці нарівні з громадянами України. А в разі обрання іноземець має отримати українське громадянство", - зазначив Захаров.

За його словами, на першому етапі проходження конкурсу не будуть вимагати весь комплекс документів у паперовій формі. "Від кандидатів достатньо тільки заяви, автобіографії, зокремо, про членство у політичних партіях, а також декларація про майно, доходи витрати", - сказав Захаров. Члени комісії запропонували, аби документи можна було надіслати в електронному вигляді і наступного дня після отримання розміщувати їх на офіційному веб-сайті Президента.    

Читайте також: Антикорупційне бюро таки може очолити іноземець

Директор бюро обиратиметься на 5 років, його вік має не перевищувати 65 років. Конкурсант має мати вищу юридичну освіту, здобуту в Україні або іншій державі. Спеціальна перевірка  проводитиметься на останьому етапі перед призначенням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-