Росії доведеться сплатити репарації за Крим - Ілларіонов

Росії доведеться сплатити репарації за Крим - Ілларіонов

Укрінформ
Рано чи пізно Росії за Крим доведеться сплатити репарації Україні.

Про це сказав старший науковий співробітник Інституту Катона (Вашингтон), колишній радник Володимира Путіна з економічних питань Андрій Ілларіонов на прес-конференції представників російської інтелігенції в Укрінформі (скайпом).

"Сподіваюсь, що цей акт агресії, анексії буде визнано неприпустимим і Крим буде повернений своєму законному  власнику - Україні. У цій новій ситуації Росії доведеться сплатити репарації за порушення міжнародного миру, загальновизнаних кордонів, за ті збитки, які Росія завдала Україні", - сказав Ілларіонов.

Читайте також: Путін зробив ставку на дефолт України - Ілларіонов

Він наголосив, що його особиста позиція та позиція колег з Комітету солідарності з Майданом, багатьох інших представників російської інтелігенції полягає у тому, що "анексія Криму є абсолютно незаконним актом, який порушує угоди, укладені між Росією та Україною, статут ООН, Гельсінський акт, Будапештський меморандум".

Водночас експерт зазначив, що нині в Росії з кримського питання суспільна думка розколота. За його словами, є багато росіян, які вважають, що "Крим став російським і це змінювати не можна", або ж пропонують провести новий референдум, знову ж під охороною російських багнетів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-