Укрінформ викрив московський Червоний хрест у брехні. Аудіо-, відеодокази

Укрінформ викрив московський Червоний хрест у брехні. Аудіо-, відеодокази

Укрінформ
Голова Московського міського відділення Червоного хреста Ігор Трунов, який заявляв, що російські "гумконвої" є вторгненням в Україну, відмовився від своїх слів, можливо, під тиском Кремля.

30 грудня на офіційному сайті цієї організації було опубліковано спростування нібито "брехливих заяв Укрінформу". У своєму відеозверненні голова московського Червоного хреста Ігор Трунов стверджує, що жодного інтерв'ю Укрінформу він не давав, а лише обмінявся візитівками з кореспондентом агентства.

При цьому Трунов заявляє, що нічого подібного з опублікованого на сайті Укрінформу, він не говорив. Так, Трунов відмовився від своїх слів про вторгнення 10 російських "гумконвоїв" на схід України і від того, що говорив про постачання зброї в таких "гуманітарних вантажах" до України.

Всі ці гучні заяви Трунов зробив 25 грудня в рамках прес-конференції в агентстві "Національна служба новин" в Москві на тему: "Новий рік за лінією фронту: Як гуманітарний конвой московського Червоного хреста привіз допомогу до Луганська?" і в коментарі власному кореспондентові Укрінформу в РФ.

Можна зрозуміти бажання Трунова виправдати себе в очах російського керівництва. Слова голови московського Червоного Хреста прозвучали зовсім недоречно для Кремля, який уже відправив 10 "гуманітарних" конвоїв до окупованих районів Донбасу, прикриваючись міжнародним правом. При цьому голова московського Червоного хреста наважився сміливо заявити, що всі вони є нелегітимними з точки зору міжнародного законодавства. А фактично, якщо речі називати своїми іменами, є вторгненням Росії до України.

Щоправда, Трунов, ймовірно, не прорахував можливих наслідків від таких різких заяв. І тепер він, ймовірно, "на прохання" зверху поспішно вимушений виправдовувати себе, наганяючи тим самим наклеп на вільні українські ЗМІ.

Є лише один нюанс, який пан Трунов не врахував у своїх стараннях. Всі його слова, сказані кореспондентові Укрінформу, збережені на аудіозаписах.

З ними можна ознайомитися тут:

Надаємо також відео з прес-конференції в агентстві "Національна служба новин":

Відео: ТВі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-