Турчинов пояснив завдання мобілізації та резервної армії

Турчинов пояснив завдання мобілізації та резервної армії

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов звернувся до українців із закликом бути готовими до мобілізації і виконати свій обов'язок по захисту Батьківщини, оскільки існує вірогідність розв'язання Росією континентальної війни.

Про це він заявив у п'ятницю в ефірі програми «Час. Підсумки дня» на 5 каналі, передає кореспондент Укрінформу.

«Друзі, я до вас звертаюся. Разом, тільки разом, мобілізувавши усі наші зусилля, ми зможемо перемогти. І це та задача, яку ми маємо реалізувати не колись, а саме зараз», - наголосив Турчинов.

За його словами, кожен чоловік в Україні повинен бути готовим виконати свій громадянський обов'язок із захисту Батьківщини.

Читайте також: Мобілізованих готуватимуть для АТО впродовж 50 днів

Пояснюючи необхідність четвертої хвилі мобілізації, секретар Радбезу підкреслив, що, по-перше, необхідно дати можливість мобілізованим під час перших трьох хвиль людям повернутися до власних родин і нормального життя, а, по-друге, не можна відкрити фронт і «рух російських терористичних угруповань у центр країни».

Він пояснив, що сьогодні країна має можливість більш системно підходити до мобілізації, адже вже є відповідний досвід. «І саме тому це має бути системна, планомірно організована робота. Жодний солдат, який встане на захист своєї країни, не може не підготовлений, необутий, роздягнутий або, що головне, ненавчений піти на фронт», - підкреслив він.

Читайте також: Радник міністра: Україна змінює систему оборони на ізраїльську

Турчинов уточнив: «Створюючи дуже системне оновлення наших Збройних сил, Національної гвардії, ті хто вже рік фактично відслужив, ми на їх базі створюємо потужний резерв. Фактично, це буде потужна 100-тисячна резервна армія, яку у випадку необхідності ми зможемо мобілізувати в стислі терміни. У випадку, коли Росія розв'яже проти нас континентальну війну».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-