У Сумах збирають семитисячний загін самооборони

У Сумах збирають семитисячний загін самооборони

Укрінформ
У Сумах формується семитисячний загін самооборони міста, який увійде до складу обласного громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону

У Сумах формується семитисячний загін самооборони міста, який увійде до складу обласного громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону «З’єднання територіальної оборони Сумщини ім. Богдана Хмельницького».

Про це у четвер під час засідання ради з питань організації системи оборони в Сумах заявив секретар ради, начальник штабу загону Володимир Лаврик, передає кореспондент Укрінформу.

«З’єднання територіальної оборони включатиме 25 загонів, куди увійдуть представники 7 міст обласного значення та 18 районів. Загін самооборони Сум налічуватиме понад 7 тисяч громадян», - сказав Лаврик.

За його словами, члени з’єднання територіальної оборони будуть озброєні, що передбачається чинним законодавством.

Читайте також: На центральній площі Харкова спорудили блокпост. Відео

Під час засідання обговорювалися питання оборони міста не лише у мирний час, а й на випадок уведення військового стану. «В умовах ситуації на cході України ми маємо першочергово подбати про захист і безпеку нашого міста та сумчан. У місті живуть свідомі громадяни, які при потребі готові добровольцями брати участь в обороні обласного центру», – наголосив мер Сум Олександр Лисенко, який головував на засіданні.

Крім формування загону самооборони, розглядалися також питання будівництва захисних споруд на в’їздах до Сум та облаштування блокпостів на Курському проспекті та вулиці Білопільський шлях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-