У Полторака уточнили, кого найбільше ждуть в армії

У Полторака уточнили, кого найбільше ждуть в армії

Укрінформ
Під нову хвилю часткової мобілізації підпадуть переважно військовослужбовці запасу, віком 25-60 років, які мають військово-облікові спеціальності Сухопутних військ.

Під нову хвилю часткової мобілізації підпадатимуть переважно військовослужбовці запасу віком 25-60 років, які мають військово-облікові спеціальності Сухопутних військ.

Про це повідомила речник Міністерства оборони України Вікторія Кушнір на брифінгу у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

"Під чергову хвилю мобілізації підпадатимуть ті самі категорії громадян, що і під третю, другу та першу черги мобілізації: це військовослужбовці запасу, віком від 25 років до 60 років, які мають військово-облікові спеціальності Сухопутних військ: танкісти, артилеристи, десантники, піхотинці, зв'язківці, ремонтники, водії, механіки різних систем озброєння, фахівці з питань логістики, радіоелектронної боротьби, радіаційного, хімічного, біологічного захисту тощо", - сказала речниця.

Вона підкреслила, що нова хвиля мобілізації до ЗСУ та інших військових формувань, яка розпочнеться вже 20 січня, проводитиметься рівномірно по всій території України. Згідно із законодавством України, за всіма громадянами, які призвані на військову службу під час мобілізації на особливий період, але не більше одного року, "гарантовано зберігається місце роботи, посада, середній заробіток на підприємстві і компенсується із бюджету середній заробіток на підприємстві в установі, організації, незалежно від підпорядкування та форм власності".

Водночас Кушнір уточнила, що мобілізації не підлягатимуть тимчасово непридатні за станом здоров'я, доглядачі осіб, які є недієздатними, студенти й аспіранти денної форми навчання, а також батьки з трьома і більше дітьми. Останні можуть бути призвані на військову службу в разі їх згоди тільки за місцем проживання, додала речниця.

Читайте також: Турчинов анонсував кілька етапів мобілізації в Україні

Як повідомлялося, 20 грудня Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення про проведення циклу часткових мобілізації у 2015 році, метою яких є планова заміна військовослужбовців, які вже тривалий час виконують завдання в зоні АТО, а також нарощування угруповань військ та сил ЗСУ. Початок першої хвилі часткової мобілізації заплановано на 20 січня 2015 року тривалістю 90 днів. Дві наступні розпочнуться орієнтовно з квітня і з червня та триватимуть по 60 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-