В армію призиватимуть з 20 років

В армію призиватимуть з 20 років

Укрінформ
Для зміцнення оборонного потенціалу України Рада національної безпеки та оборони прийняла рішення відновити з 2015 року призов на строкову військову службу.

Про це заявив Секретар РНБО Олександр Турчинов після засідання Радбезу у суботу, передає кореспондент Укрінформу.

"З 2015 року буде відновлений призов на строкову військову службу. Ще раз підкреслюю: з наступного року ми відновлюємо призов на строкову військову службу. Наші громадяни будуть призиватися на півтора роки, виключення тільки для тих, хто має вищу освіту (бакалавр, магістр, спеціаліст). Такі громадяни проходитимуть військову службу протягом 1 року", - повідомив він.

За словами Турчинова, буде змінений і вік призову на строкову службу. "Будемо призивати не з 18 років, а з 20. Тобто призову будуть підлягати молоді люди від 20 до 27 років. Хлопців 18-19 років ми у наступному році призивати не будемо", - пояснив Секретар РНБО.

Читайте також: Призов відновлять, але в АТО не залучатимуть - Порошенко

Він також поінформував, що у 2015 році планується 3 хвилі мобілізації: перша - з 20 січня протягом 90 днів, друга - з квітня протягом 60 днів, третя - з червня протягом 60 днів.

"Заплановано у 2015 році, що всі, хто не захоче підписувати контракт на проходження служби як контрактник, звільнятимуться поетапно, підкреслюю - поетапно, звільнятимуться з лав Збройних сил та Національної гвардії", - сказав Турчинов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-