Палата представників закликала Обаму підписати закон на підтримку України (оновлено)

Палата представників закликала Обаму підписати закон на підтримку України (оновлено)

Укрінформ
Оновлено

Спікер нижньої палати Конгресу США Джон Бейнер закликав президента Барака Обаму підписати законодавчий акт H.R.5859, одностайно підтриманий в Сенаті й Палаті депутатів, щодо широкої підтримки України та введення нових санкцій проти Росії.

Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті спікера, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я мав честь запросити Президента Порошенка виступити на спільному зібранні Конгресу в вересні. Як я сказав тоді, він спромігся зробити, практично, неможливе в Вашингтоні: об'єднати республіканців і демократів загальною справою та спільною метою навіть попри складнощі виборчого періоду. Наша єдність була відображена тим, що Палата представників і Сенат одностайно затвердили надання більш відчутної підтримки народу України", - зазначив Бейнер.

Він високо оцінив зусилля конгресменів Джима Герлаха та Марсі Каптур, які внесли на розгляд Палати законопроект H.R.5859, а також законодавців по обидві сторони, які працювали над ним.

"З цією підтримкою ми підкреслюємо нашу тверду моральну прихильність справі українського народу. В умовах агресії та залякування українці двічі провели успішні вибори. В умовах політики хитрощів вони показали стриманість. І в умовах цинізму з боку тих, хто не відразу повернувся обличчям до загроз, вони кинули виклик очікуванням. Від імені Палати представників я закликаю президента Обаму негайно підписати це двопартійне законодавство", - заявив спікер Палати представників США.

Він визнав, що багато чого належить зробити. "Палата продовжуватиме працювати для гарантій, що реальна допомога надаватиметься не тільки України, але й іншим партнерам та друзям у регіоні", - сказав він. Крім того, Бейнер пообіцяв продовжити роботу щодо посиленням енергетичних поставок у Європу, які покладуть край політичним маніпуляціям у цій сфері в Європі.

Читайте також: Експерт пояснив, як Обама вирішуватиме долю законопроекту щодо України

"Зрештою, месседж Президента Порошенка Конгресу був більше ніж зрозумілим: для тих, хто не повинен боротися заради успіху, або щоб зберегти свободу, ситуація в Україні розглядається як академічна вправа. Для тих же американців, які борються щодня в країні та закордоном, аби зберегти свободу для нас, наших друзів і союзників у Центральній та Східній Європі, а також у країнах Балтії та Південного Кавказу, які протистоять фізичному нападу, економічному примушуванню та втручанню у справи внутрішньої політики, це є реальною боротьбою", - наголосив Бейнер.

"Бог залишатиметься з усіма українцями в пошуках свободи й миру ", - підсумував у своїй заяві спікер Палати представників США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-