Профспілки застерігають від нового Трудового кодексу

Профспілки застерігають від нового Трудового кодексу

Укрінформ
Якщо законодавці не захочуть внести суттєві зміни у нинішній варіант проекту Трудового кодексу, який суттєво порушує права людини праці, то МОП може ініціювати щодо України застосування світовою спільнотою відповідних санкцій.

Про це заявив у четвер на прес-конференції голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець, передає кореспондент Укрінформу.

«Україна може нарватися або на санкції, або на інші якісь попереджувальні дії світових організацій, які досить уважно відслідковують, як змінюється трудове законодавство, де порушуються права людей найманої праці, де порушуються права профспілок і які наслідки це буде мати», - сказав Волинець.

Для прикладу він послався на реакцію Міжнародної організації праці у формі санкцій проти Білорусі, яка зазнала економічних втрат через заборону працівникам деревообробної галузі звільнятися через малу зарплату. «Тобто, закріпили рабство. І тоді світові інституції відреагували досить швидко», - нагадав Волинець, зауваживши, що «законопроект Трудового кодексу України виписаний таким чином, що він надає суттєву перевагу органам влади та роботодавцеві і суттєво погіршує становище людей найманої праці». 

Читайте також: Росія хоче посилити правила прийому на роботу іноземців

«Ми зараз звернулися до відповідальної організації і здійснюється переклад цього документа для того, щоб направити його на експертизу у Міжнародну організацію праці. Окрім того, ми вже інформували Міжнародну конфедерацію профспілок, штаб-квартира якої знаходиться у Брюсселі, і просили їх також звернутися від свого високого рівня до МОП для того, щоб експерти мали ще більше підстав взяти до розгляду цей проект Трудового кодексу», - підсумував Волинець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-