Варшава зайнялася репатріацією поляків з Донбасу

Варшава зайнялася репатріацією поляків з Донбасу

Укрінформ
Уряд Польщі створив міжвідомчу групу, яка займатиметься питаннями допомоги етнічним полякам на Донбасі, зокрема їх репатріацією на батьківщину.

Про це повідомляє інформаційний центр уряду (CIR) Польщі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Прем'єр Ева Копач створила групу з представників міністерств внутрішніх та закордонних справ, яка займеться підготовкою концепції підтримки для поляків, що перебувають на сході України», - йдеться у повідомленні.

Завданням групи буде підготовка плану дій щодо допомоги етнічним полякам, які висловили бажання переїхати на постійне проживання до Польщі. У цьому зв'язку Копач у понеділок ввечері провела зустріч з міністрами національної оборони, внутрішніх та закордонних справ.

Свої пропозиції створена група представить вже у вівторок під час засідання уряду.

Нагадаємо, кілька днів тому представники польської діаспори, які проживають на Донбасі, звернулися з листом до уряду Польщі про надання допомоги етнічним полякам, які потерпають в результаті бойових дій на Донбасі.

Згідно з переписом населення України 2001 року, в Луганській та Донецькій областях проживають понад 4,8 тис. осіб польського походження. З них 400 мають карту поляка, а 100 власників цих карт висловлюють бажання стати репатріантами.

Читайте також: Польща допоможе своїм громадянам виїхати з Донбасу

Автори звернення попросили уряд Польщі надати допомогу для 40 осіб з картою поляка, які вже виїхали з Донбасу і зараз перебувають у Польщі, але не отримують допомоги від держави. У зверненні також міститься прохання надати фінансову підтримку особам, які мають карту поляка, але не планують виїжджати з Донбасу.

На початку грудня МЗС Польщі повідомило про смерть від кулі терориста в Донбасі громадянина Польщі, який постійно проживав у Донецьку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-