Голландці призупинили пошуки на місці катастрофи Боїнга

Голландці призупинили пошуки на місці катастрофи Боїнга

Укрінформ
Голландський уряд вирішив поки що не продовжувати пошукові роботи на місці катастрофи Боїнга МН-17  і тимчасово згорнути роботу пошукової місії, що залишалася у Харкові.

Про це заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте у п'ятницю, інформує прес-служба голландського уряду.

 "Враховуючи безпекову ситуацію та погодні умови, ми не можемо продовжувати роботу, тому пошукова місія у Харкові на даний момент згортається", - сказав Рютте.

Читайте також: У Нідерландах ідентифікували тіла ще трьох жертв катастрофи Боїнга

Як повідомляє голландська газета De Telegraaf, зараз нідерландські експерти поїдуть з Харкова, де вони залишалися з серпня, коли через безпекову ситуацію активні пошуки на місці катастрофи були припинені. У посольстві Нідерландів в Києві залишиться двоє спеціалістів на випадок, якщо на місці катастрофи будуть знайдені нові останки чи речі загиблих. Також в Україні залишиться група експертів, які у разі необхідності зможуть швидко прибути на місце катастрофи для продовження пошуків.

Як повідомляв Укрінформ, два тижні тому міжнародні експерти провели пошукові роботи на місці катастрофи літака та зібрали уламки літака, які будуть використані для реконструкції повітряного судна в рамках слідства.  Також в ході пошуків були знайдені людські останки та особисті речі загиблих.

Боїнг-777 компанії Malaysia Airlines, що летів з Амстердама до Куала-Лумпура,  був збитий бойовиками на сході України 17 липня. На борту перебувало 298 осіб, з них 196 громадяни Нідерландів, усі вони загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-