Кравчук закликає розширити повноваження деяких територій Донбасу

Кравчук закликає розширити повноваження деяких територій Донбасу

Укрінформ
Частині Донбасу, що перебуває під контролем української влади, треба чимшвидше надати найбільші конституційні повноваження.

Таке переконання висловив перший президент України Леонід Кравчук на прес-конференції в Укрінформі, передає кореспондент агентства.

"На тій частині сходу України, яка під контролем нашої влади, цілком природньо, треба вирішити дуже швидко одне питання - дати тим регіонам найбільші конституційні повноваження, щоб вони мали право вирішувати всі питання: економічні, соціальні, культурні, кадрові, крім деяких - як територіальна цілісність і оборона, безпека, бо це питання вже не регіональної влади, а загальнонаціональної", - підкреслив Кравчук. 

За його словами, друге важливе питання - перекрити українсько-російський кордон, зробити його таким, щоб не пропускав "ні найманців, ні терористів, ні бойовиків, ні будь-кого". "Тому що в мене є достовірна інформація, що зараз там, в регіонах так званих "ДНР" та "ЛНР", більше російських найманців і російських військ, ніж сепаратистів і бойовиків місцевих - вони вже накрали, пограбували і виїхали. У мене є інформація, що були створені в цих областях так звані МРЕО, які перебивали номери автомобілів, вкрадених у людей бойовиками і сепаратистами для того, щоб вивезти", - повідомив Кравчук.  

 Він підкреслив: на сході України люди страждають, вмирають, гинуть, "а пан Путін заявляє, що він проводить політику "русского мира", стрижневою метою якої є захист російськомовного населення, росіян". Цікавий захист - вбивати на території України росіян", - зазначив політик. 

Читайте також: Кравчук: З Печерським судом давно вже треба розібратися

Кравчук закликав дуже тверезо оцінювали ситуацію на Донбасі, яка вже довго триває, і висловив переконання, що якщо Україна буде діяти більш професійно і цілеспрямовано й більш точно інформуватиме Євросоюз, Захід, США і про ситуацію, яка склалася на сході і в Україні загалом, то допомога нам надійде "не тільки у вигляді санкцій, а й у інших формах, в тому числі і зброєю".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-