Міжнародні організації не готові відстоювати позицію України - Клімкін

Міжнародні організації не готові відстоювати позицію України - Клімкін

Укрінформ
Жодна з міжнародних організацій, в яких задіяна Україна, не відстоює позиції України з тим, щоб повернутися до порушеного російською агресією статус-кво.

Про це у середу на третій щорічній конференції The Tiger Conference у Києві заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає кореспондент Укрінформу.

"Попри те, що в нас є СММ (Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні - ред.), залучено ОБСЄ, ... проте в нас немає жодної міжнародної організації, яка готова відстоювати нашу позицію, щоб повернути ситуацію до статус-кво", - сказав Клімкін.

В цьому контексті, на думку міністра, важливо, щоб Україна була здатна стати незамінною у своєму регіоні через регіональні об'єднання, європейську інтеграцію та участь у різних глобальних організаціях.

Читайте також: Клімкін: Україна може повернутися до інтеграції в НАТО за умов проведення реформ

«Фінляндизація» для України, яка б включала політичну та економічну асоціацію з ЄС без вступу до НАТО, на думку Клімкіна, не є відповіддю для України. В цьому питанні, як зазначив міністр, важливими стають реформи у секторі безпеки та оборони, а також усебічна програма реформ, що дозволить Україні подолати сьогоднішні виклики.

«Моїм прагненням щодо України є зробити з країни справжнього європейського гравця з глобальними амбіціями», - додав Клімкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-