Яценюк: Гуманітарна катастрофа на Донбасі буде на совісті Кремля

Яценюк: Гуманітарна катастрофа на Донбасі буде на совісті Кремля

Укрінформ
За гуманітарну катастрофу, яка загрожує Донецькій та Луганській областям, несе відповідальність виключно Росія.

Про це Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив у вівторок після зустрічі з Прем'єр-міністром Норвегії Ерною Солберг, передає кореспондент Укрінформ.

"Питання постачання туди (на Донбас. - Ред.) як продуктів харчування, так і здійснення соціальних виплат, знаходиться виключно у руках Кремля. Кремль несе відповідальність за гуманітарну катастрофу, яка насувається на територію Донецької і Луганської області", - сказав глава уряду.

Він також наголосив: гуманітарну допомогу, яку Україна посилає на схід, не впускають на території, підконтрольні терористам, або ж розграбовують.

"Ми як уряд України взяли на себе зобов'язання не допустити гуманітарної катастрофи і постачати електроенергію і тепло (на Донбас. - Ред.). Це означає, що ті кошти, які накопичені в якості соціальних і інших виплат і дотацій, що повинні здійснюватися на території Донецької і Луганської області, будуть зменшені на вартість електроенергії і газу, які туди поставляються", - наголосив Яценюк.

Читайте также: Росія під виглядом гуманітарки роздає шахтарям українські сухарі

За словами Прем'єра, завданням уряду також є почати відбудовувати зруйнований терористами Донбас, однак для цього Росія має виконати всі умови Мінського протоколу від 5 вересня.

"Чим швидше з території Донецької і Луганської області заберуться "восвоясі" "русскіє воєнниє", тим швидше люди, які стали заручниками імперських амбіцій, почнуть нормально жити, з них не будуть знущатися. Над ними не будуть ходити бандити з автоматами та відбирати майно і гроші", - переконаний глава Кабміну.

Яценюк також висловив подяку уряду Норвегії за допомогу, спрямовану на підтримку внутрішньо переміщених осіб в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-