Обвал гривні спричинили війна, спекуляція і паніка - Яценюк

Обвал гривні спричинили війна, спекуляція і паніка - Яценюк

Укрінформ
Український прем'єр вважає, що обвал гривні на валютному ринку спричинили війна, спекуляція та паніка.

Таку точку зору висловив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у п'ятницю в ефірі ШустерLive, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Депозити зняли. У банку грошей немає. Виникає криза ліквідності. Виникає ситуація, коли війна, спекуляції на валютному ринку і паніка довели курс до 16-ти», - зауважив прем'єр.

За його словами з банківської системи України вивели вже понад 20% всіх депозитів, а причиною цього є панічні настрої серед громадян: «Людина бачать, що в країні війна, людині страшно, вона знімає гривну чи долар, і всю цю гривну міняє на долар, а долари складають в ячейках банків і чекають, коли ситуація стабілізується і потім вони їх з підвала банку винесуть нагору».

«В першу чергу Національний банк зобов'язаний невідкладно навести порядок у валютному контролі» - наголосив Яценюк.

Читайте також: Економічне зростання можливе не раніше 2016 року - прем'єр-міністр

За його словами, валюта в країні все ж таки затримується, оскільки імпорт за останній час зменшився на 30%, а це, у свою чергу вказує на можливості стабілізації валютного ринку.

Крім того, для врівноваження валютного ринку, вважає Яценюк, потрібно продовжити впровадження реформ, яких від України вимагають міжнародні фінансові установи.

«Звичайно треба отримати транші від Міжнародного валютного фонду, а на дурняка там грошей ніхто не дає» - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-