Комбати-нардепи дорогою до США застрягли у Франкфурті

Комбати-нардепи дорогою до США застрягли у Франкфурті

Укрінформ
Комбати-нардепи Семен Семенченко ("Донбас"), Юрій Береза ("Дніпро") та Андрій Тетерук ("Миротворець") пропустили у вівторок увечері свій рейс до Вашингтона під час пересадки в аеропорту Франкфурт-на-Майні. Українські дипломати допомогли їм влаштуватися на ніч у готелі. Виліт комбатів до США очікується наступним рейсом у середу в обід.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив Андрій Тетерук.

"Зараз у Франкфурті. Їдемо у наше консульством подякувати за допомогу і підтримку. Виліт найближчим рейсом в обід", - сказав він.

Раніше на своїй сторінці у Фейсбуку Семенченко повідомив, що троє комбатів-нардепів пропустили свій рейс на Вашингтон під час пересадки в аеропорту Франкфурта-на-Майні. "Гігантська черга та вроджена ввічливість не дозволила комбатам Семенченку, Тетеруку та Березі пролізти без черги", - написав він.

За словами ж Тетерука, в аеропорту був "по-дурному" організований пропуск пасажирів: "у два термінали майже 300 осіб".

Після цього на допомогу нардепам прибули дипломати Генерального консульства України у Франкфурті-на-Майні, щоб оформити комбатам короткострокову візу (оскільки у жодного з новоспечених нардепів не було Шенгену), аби вони могли залишити аеропорт для ночівлі в місцевому готелі. Також були обміняні квитки на наступний рейс.

За словами Семенченка, поїздку оплатив (без харчування) фонд "Ukraine- US relation".

Читайте також: Комбати полетіли на зустріч з Маккейном

Як повідомляло агентство, командири добровольчих батальйонів, а після парламентських виборів ще і народні депутати України Семен Семенченко ("Донбас"), Юрій Береза ("Дніпро") та Андрій Тетерук ("Миротворець") вилетіли до Вашингтона для зустрічі з сенатором-республіканцем Джоном Мак-Кейном. Подробиць майбутньої зустрічі Семенченко не розповідав.

Відзначимо, що колишній пілот ВМС і учасник війни у В'єтнамі, Мак-Кейн наполегливо лобіює військову підтримку Україні.

На проміжних виборах у Конгресі США більшість у Сенаті та Палаті представників отримала Республіканська партія. У Сенаті республіканці отримали 52 місця з 100, а в Палаті представників - 218 місць з 435.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-