Французькі «Містралі» може купити Канада - Le Monde

Французькі «Містралі» може купити Канада - Le Monde

Укрінформ
Канада може придбати французькі кораблі-вертольотоносці «Містраль», які були виготовлені для Росії.
Канада може придбати французькі кораблі-вертольотоносці «Містраль», які були виготовлені для Росії.

Таке припущення робить впливове французьке видання Le Monde, аналізуючи можливі результати державного візиту президента Франції Франсуа Олланда до Канади.

«Прем'єр-міністр Канади та лідер Консервативної партії Стівен Харпер є прихильником жорсткої лінії щодо Москви і схвалив рішення Франції призупинити передачу Росії першого військового корабля «Містраль». Крім того, Оттава модернізує свої ВМС, і «Містралі» можуть увійти до їхнього складу», - пише видання.

За даними газети, до складу офіційного делегації Франції на чолі з Олландом включені дипломатичний радник президента Жіль Бонно (Gilles Bonnaud), представники найбільших французьких компаній ВПК (Dassault, Thales та інших) та Дирекції з будівництва військових кораблів (DCNS) - генерального підрядника з будівництва «Містралів».

Читайте також: Росія не здатна побудувати «Містралі» - французький підрядник

Le Monde нагадує, що Канада реалізує амбітну і безпрецедентну для мирного часу програму модернізації своїх ВМС і сил берегової охорони. Її вартість оцінюється у 28 млрд євро і метою є диверсифікація систем озброєнь та військової техніки. Серед виконавців називаються і французькі виробники, зокрема DCNS, а також Dassault або Thales. 

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-