Держприкордонслужба роз’яснила, хто і як може приїжджати з Криму

Держприкордонслужба роз’яснила, хто і як може приїжджати з Криму

Укрінформ
Порядок переміщення осіб і транспортних засобів із та до анексованого Криму роз’яснили на прес-конференції в Укрінформі.

Це повідомив на начальник управління прикордонного контролю та реєстрації адміністрації Держприкордонслужби Олександр Жданенко, передає кореспондент Укрінформу.

Зокрема, водії, які мають кримську реєстрацію на транспортний засіб, не мають права в'їжджати до України.

«Будь-які документи, які видають у Криму, є недійсними. Тобто, якщо людина буде їхати машиною і матиме кримську реєстрацію на транспортний засіб, то така машина не пропускається на територію України», - сказав Жданенко.

Посадовець нагадав, що на територію Криму не допускаються транспортні засоби, котрі потрапили на півострів через паромну переправу «Керч».

Читайте також: Росія хоче проритися в Крим 

Щодо прибуття іноземців із території анексованого Криму, то посадовець відзначив, що іноземці, які хочуть в'їхати з території Криму до України, можуть це зробити лише за наявності українських віз та за умови, якщо вони в'їжджали на територію Криму в легальних пунктах пропуску, додавши, що з України до Криму діє 7 пунктів пропуску: 3 - для автомобільного транспорту та 4 - для залізничного.

«Іноземці, які в'їжджають чи виїжджають із Криму, можуть потрапити до України за паспортними документами за наявності віз», - сказав Жданенко.

Водночас він зауважив, що іноземці, які потрапили на територію Криму через пункти пропуску, закриті через окупацію Криму, не пропускаються на територію України у відповідності до закону про тимчасово окуповану територію.

Незважаючи на те, що Україна не визнає Крим частиною Росії, за словами Жданенка, між Україною та Росією діє відповідна угода, за якою громадяни обох країн можуть переміщуватися, як за закордонними, так і за внутрішніми паспортами, і зміни до цієї угоди не вносилися.

Читайте також: ФІФА вибачилась перед Україною за «російський Крим» 

Нагадаємо, громадяни України мають право на вільне пересування на тимчасово окуповану територію Криму за внутрішнім паспортом та за паспортом громадянина України для виїзду за кордон чи тимчасове посвідчення громадянина України. Діти переміщуються на територію Криму за свідоцтвами про народження чи проїзним документом дитини до 16 років. Якщо діти до 14 років переміщуються без батьків, то вони повинні мати доручення від батьків на їх вивезення іншою особою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-